De schoonheid van dementie

Als je naaste dementie heeft, is het een hele kunst om overeind te blijven. Er komen emoties voorbij die niet eerder voelbaar of zichtbaar waren, bij je dierbare en bij jezelf. Ook als je in je werk te maken hebt met dementie, wordt er veel van je gevraagd.

In het najaar 2022 verschijnt mijn boek 'De schoonheid van dementie'. Het is een persoonlijk verhaal over ervaringen, verbinding, contact, mens-zijn en mens blijven. Ik heb meer dan 36 gedichten, gesprekken en verhalen geschreven. Ook heb ik abstracte collages gemaakt.

Toen de dementie bij mijn moeder verergerde, heb ik de betekenis ervan ontdekt. Ik volgde de weg van het hart en de liefde, toen mijn hoofd het niet meer begrijpen kon. Mijn moeder ont-wikkelde zich, maar ik ook.

De schoonheid van dementie ervaren, is heel veel. Het is je laten raken door ontroerende momenten en bijzondere gesprekken, maar het is ook het erkennen, dragen en stilstaan bij de zware emotionele gebeurtenissen. Kijk je door de buitenkant heen naar de mens die er nog steeds is, dan kun je elkaar echt ontmoeten.

Het is mijn wens dat dit boek je troost en houvast biedt, kracht en zin geeft. Dementie is een ziekte, waarbij je de ander, maar ook jezelf ten diepste leert kennen.

 

Zorg jij voor iemand met dementie? En wil je op de hoogte blijven over de verschijning van het boek?
Meld je dan hier aan voor mijn mailinglijst, dan ben je als eerste op de hoogte over de verschijning.

Dit zei mijn eindredacteur Jacqueline over 'De schoonheid van dementie': 

Je hebt me geraakt met je prachtige woorden … Het is zo mooi verwoord, met zoveel gevoel en details! Ik kan me voorstellen dat veel mensen in dezelfde situatie hier veel in herkennen en er steun aan beleven. De ontwerpen zijn rustig maar ook divers, het lijnenspel is mooi, de kleuren en gebruikte materialen, de technieken en het duidelijke handwerk … prachtig.

TOP