Mijn verhaal

 

Wat leuk dat je meer wilt lezen over wie ik ben, wat ik doe en waarom ik ze doe.
Mijn naam is Anna Maria van den Berg (1970), woon in Heesch (Noord-Brabant) met mijn man en twee dochters. Ik heb op veel verschillende plekken gewoond, heb allerlei opleidingen en cursussen gevolgd, en de laatste jaren ben ik met het verhaal rond mijn geboorte bezig geweest. Ik heb ontdekt hoe belangrijk het is mijn eigen pad te volgen en mezelf welkom te heten op Aarde.

Het pad van je hart volgen, is een weg van oefenen in overgave, vertrouwen, en inzicht krijgen in jezelf. Het zijn de tekens op je pad die de weg wijzen en ze kunnen onverwacht opdoemen, kunnen leuk zijn, maar ook pijnlijk en confronterend.

Ik vertel je meer over de gebeurtenissen die mijn leven hebben veranderd.

 

Mijn hart wil natuurvoedingskundige worden

In 2007 ben ik meer dan 10 jaar aan het werk als communicatieadviseur en heb ik het prima naar mijn zin. Toch knaagt het, want het voelt niet als mijn echte passie. Ik ga mijn hart volgen en geef me op voor de opleiding tot natuurvoedingskundige. Dat gevoel van thuiskomen is heel bijzonder geweest. Daarna trekt de opleiding tot intuïtief coach en begint mijn zoektocht naar wie ik werkelijk ben pas echt. Daar komen de puzzelstukken rond mijn naam bij elkaar en ontdek ik welke naam ik echt had moeten krijgen. Mijn ouders bevestigen dat ook: ik moet Anna Maria heten, naar de moeder van mijn moeder. Niet Maria of Annemarie, maar Anna Maria.

 

Ziek en oefenen in overgave

Het ontdekken van mijn echte naam blijkt nog maar het begin van het vinden van mijn bestaansrecht. Na mijn nieuwe opleidingen volgen jaren van moe zijn, krachtsverlies, en niet meer kunnen concentreren. Ik heb geen energie om te werken en mijn enige opdracht is te ‘Zijn’ en te oefenen in overgave. Ik heb in die tijd miljarden gedachten voorbij zien komen, eerst zittend op een kussen en later in het dagelijks leven toen ik de dingen met aandacht ging doen. Ik ben nog steeds blij dat ik dat zo lang gedaan heb, want nu besef ik wat gedachtes met je doen.

 

B12 en mijn boek

Na veel oefenen in overgave blijkt in 2015 dat mijn lichamelijke klachten een naam hebben, de ziekte van Addison-Biermer. Het betekent dat ik een opnameprobleem van vitamine B12 heb in mijn lichaam. Ik moet aan de injecties voor de rest van mijn leven. Het is ook in 2015 dat ik mijn boek ‘Groen leven doet je goed’ heb geschreven, mijn focus en therapie om in het moment te Zijn en tegelijkertijd iets voor andere mensen te betekenen. Het duurt nog tot het jaar daarna dat mijn boek daadwerkelijk in de schappen belandt en ik me fysiek weer helemaal goed voel. Wat een opluchting en blijdschap voel ik. Ik hoef niet meer overdag te slapen, ik heb weer energie en mijn hoofd is helder. Ik heb mijn leven terug en ik mag de geboorte van mijn eigen boek vieren.

 

Mijn geboorte

Er blijkt veel meer aan de hand te zijn met mijn geboorte dan alleen mijn naam. Ik weet al dat ik in een stuit ben geboren en dat de bevalling is opgewekt, maar ik blijk ook een alleen geboren tweeling te zijn. Vandaar dat ik alsmaar zoekende ben en me niet begrepen voel. In de buik van mijn moeder is er ook een broertje geweest. Ook mijn gevoel dat er iets met verwisselen is geweest, blijkt te kloppen. Op de drempel van het ziekenhuis hebben mijn ouders een andere baby in de wieg liggen om mee naar huis te nemen. Het verhaal van een zuster die achter mijn ouders aan rent met mij in haar armen, blijf ik voor me zien. Er was inderdaad iets met verwisselen, maar zoals een vriendin het treffend zegt: ik ben goed terug gewisseld.

 

Natuur & Inspiratie

Nu kan ik voelen hoe het is om te zijn wie ik ben. Ik voel me zowel met de Aarde verbonden als met de kosmos. Vandaar de naam Natuur & Inspiratie voor het werk dat ik doe.

Ik volg zoveel mogelijk de tekens op mijn pad. Er zijn hele leuke bij, want zo ben ik afgelopen jaar gaan schilderen en maak ik speciale werken in opdracht. Het zijn geen gewone opdrachten, want ze komen als beelden bij me binnen. Tijdens het schilderen of daarna blijkt voor wie ze bedoeld zijn.

En net zoals iedereen kom ik ook minder leuke tekens tegen. Maar ik weet dat het altijd weer klopt en goed komt.

Herken jij je in mijn verhaal? Wil jij je ook goed voelen, je leven laten stromen en genieten van het leven? Wil je vaker de tekens op je pad volgen en luisteren naar je innerlijke stem? Neem dan gerust contact op. Hier lees je meer over mijn aanbod. Ik loop graag een eindje met je mee zodat ook jij meer jezelf kunt zijn hier op Aarde.

handtekening Anna Maria

Hier lees je in Heus, het blad van uitgever A3boeken, hoe mijn boek ‘Groen leven doet je goed’ tot stand gekomen is.