Mijn verhaal

Wat leuk dat je meer wilt lezen over wie ik ben, de dingen die ik doe en waarom ik ze doe.

Mijn naam is Anna Maria van den Berg (1970) en ik heb Natuur & Inspiratie opgericht om zoveel mogelijk sensitieve mensen te laten ervaren hoe je stralend en sterk door het leven gaat. Dat doe je door zowel stevig te staan hier op Aarde als ook door verbonden te zijn met de ongeziene wereld. 'Zijn' is mijn werk zeg ik wel eens. Ben je in contact met je diepste wezen, dan kun je doen waarvoor je hier gekomen bent, je missie vervullen en stralen. Samen met jou helder krijgen wat jouw missie als sensitief mens precies is, is mijn missie.

In de loop der jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd en persoonlijk een transformatie doorgemaakt. Mijn werk als zelfstandig ondernemer is gestart met de natuurvoeding en heeft via een opleiding intuïtief coachen (NOBCO erkend) en wandelcoaching geleid tot een opleiding tot schrijfbegeleider en rouwbegeleider voor vrouwen met zwangerschapsverlies bij Miskraambegeleiding Nederland. Ik houd van een leven lang leren en blijf relevante bijscholingen, symposia en verdiepingsdagen volgen.

 

Waarom dit werk?

Het thema bestaansrecht is de rode draad in mijn leven. Na de geboorte van mijn dochter heb ik ontdekt dat ik hoogsensitief ben en dat is het begin geweest van mijn ontdekkingstocht over hoe het leven in elkaar zit. Ik zie het voor me dat er steeds meer stralende sterke mensen zullen zijn die goed voor zichzelf en de Aarde zorgen. Zullen we samen de wereld mooier maken?

Ik kan veel onderwerpen aanhalen waarom ik dit werk doe, maar drie wil ik er noemen. Dat zijn je geboorteverhaal, je overtuigingen en de ongeziene wereld. Dat zijn de thema’s waar ik in mijn persoonlijke leven het sterkst door gegroeid ben.

De manier waarop en de omstandigheden waaronder je geboren bent spelen een cruciale rol in de rest van je leven. Je geboorte is jouw unieke toegangspoort naar de Aarde en daarmee de basis voor je levensverhaal. Daar begint het allemaal.

En dan het thema overtuigingen, je denken, je gedachten en ook je gevoelens. Die ontwikkel je al heel vroeg, veel eerder dan je je kunt bedenken of herinneren. Je overtuigingen en oordelen over jezelf onder ogen zien is een levenslang proces, maar ik kan je geruststellen. Als je eenmaal weet hoe je ze kunt ontmaskeren, ziet je leven er een stuk rustiger en meer ontspannen uit.

De ongeziene wereld is voor mij vaak letterlijk ongezien, maar wel voelbaar en hoorbaar. Als je wilt ontdekken wat onvoorwaardelijke steun en liefde echt zijn, dan heb je deze wereld nodig. Ze zijn onlosmakelijk met je verbonden en als je die inspiratie kan verbeelden en voelen, kun jij jouw hemel op Aarde creëren.

 

Hoe ik werk

Het werk dat ik doe, doe ik zowel betrokken als professioneel. Ik vind het belangrijk dat iedereen die bij me komt op haar gemak is en zichzelf kan zijn. Ook jij. Het maakt niet uit welke emoties er zijn of welk verleden je met je meedraagt.

Ik wil je graag begeleiden in het aandacht hebben voor wat zich in het moment aandient en daar acceptatie voor vinden. Alles wat er is mag er allemaal zijn. Jij bent altijd al goed geweest zoals je bent. Ook als je moeilijke dingen in het leven geparkeerd hebt. Kijk je alsnog in de spiegel dan zul je plezier en genieten op je weg vinden.

Tijdens de sessies werk ik van hart tot hart, vanuit mijn intuïtie, terwijl ik ook verschillende werkvormen gebruik.

Als jij graag de stap wilt zetten op de weg naar meer houden van jezelf, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Meer over mij

Ken je mij al langer dan weet je dat ik al jaren werk als zelfstandig coach, eerst alleen als natuurvoedingskundige en later ook als intuïtief (wandel)coach. De natuur is mijn grote inspiratiebron, net als het schrijvend begeleiden. In mijn vrije tijd houd ik van schilderen, werken in mijn eetbare siertuin en leuke dingen met mijn gezin.

De geboorte van mijn boek ‘Groen leven doet je goed’ in 2016 is een mijlpaal geweest, zowel professioneel als persoonlijk gezien. Na jaren van ziek zijn (ziekte van Addison Bierner, B12 tekort) en intensief oefenen in leven met aandacht, lag mijn boek echt in de winkel. Sindsdien is meditatie onlosmakelijk met mijn dagelijks leven verbonden en geloof ik dat je na het oplossen van diepe belemmerende overtuigingen over jezelf weer voluit kunt leven.

 

Verder terug

Verder terug in het verleden heb ik mijn propedeuse psychologie gehaald en ben ik afgestudeerd als communicatiewetenschapper. Daarna heb ik voornamelijk als adviseur gewerkt, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Mooie herinneringen heb ik aan de tijd dat ik tijdens en vlak na mijn studie in Ecuador en Costa Rica heb gewoond en gewerkt.

Helemaal teruggaand naar mijn eigen geboorte kan ik vertellen dat ik een alleen geboren drieling ben. In het prille begin van de zwangerschap was ik samen met mijn broertje en zusje in de buik van mijn moeder. Verder heeft mijn intuïtie mij op het spoor gezet van de naam die ik had moeten krijgen en nu ook draag, Anna Maria. En weet ik sinds een paar jaar dat ik kort na mijn geboorte verwisseld ben geweest. Gelukkig ben ik goed terug gewisseld. Ook deze gebeurtenissen maken dat ik een missie heb om dit werk te doen.

Liefs,

handtekening Anna Maria

TOP