Mijn verhaal

Wat leuk dat je meer wilt lezen over wie ik ben, de dingen die ik doe en waarom ik ze doe.

Mijn naam is Anna Maria van den Berg (1970) en ik heb Natuur & Inspiratie opgericht om zoveel mogelijk mensen die mensen begeleiden te laten ervaren hoe je stralend en sterk door het leven gaat. Ziel- en zelfzorg voor professioneel begeleiders, dat is in het kort wat ik aanbied.

In de loop der jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd en persoonlijk een transformatie doorgemaakt. Ik heb heel wat uren en dagen aan zelfzorg besteed en eerlijk gezegd kan ik niet zonder. Zodra ik inzichten krijg over mezelf en leer hoe het leven in elkaar zit, dan voel ik me blij en opgelucht. Alsof ik bezig ben aan een grote puzzel en ik steeds meer stukjes vind die passen.  

Mijn werk als zelfstandig ondernemer is in 2010 gestart met de natuurvoeding en heeft via een opleiding intuïtief coachen en wandelcoaching geleid tot de opleidingen voor schrijfbegeleider en voor miskraamcoach. Ik houd van een leven lang leren en blijf relevante bijscholingen, symposia en verdiepingsdagen volgen. Op dit moment volg ik de opleiding Intuïtie en Mediumschap bij het Levenscollege. 

 

Waarom dit werk?

Het thema bestaansrecht vormt de rode draad in mijn leven. Alleen door tegen mezelf te blijven zeggen dat ik er mag zijn, ben ik gekomen waar ik nu ben. Ik heb letterlijk leren vertrouwen op mijn diepste weten en innerlijke kracht, en het zorgen voor mij niet van anderen meer te verwachten. Ik schakel regelmatig andere mensen in om een tijdje met me mee te lopen, zodat ik steeds vaker kan zijn die ik ben.

Bestaansrecht begint voor mij met de manier waarop en de omstandigheden waaronder je geboren bent. Die spelen een cruciale rol in je leven. Je geboorte is jouw unieke toegangspoort naar de Aarde en daarmee de basis voor je levensverhaal. Daar begint het allemaal.

Het thema overtuigingen is de afgelopen jaren steeds belangrijker voor me geworden. Sinds ik weet hoe ik ze kan ontmaskeren, ziet mijn leven er een stuk rustiger en meer ontspannen uit. Negatieve gedachten herkennen, ze doorvoelen en iets nieuws geloven, is voor mij misschien wel de beste zelfzorg methode!

De ongeziene wereld is voor mij vaak letterlijk ongezien, maar wel voelbaar en hoorbaar. Als je wilt ontdekken wat onvoorwaardelijke steun en liefde echt zijn, dan heb je deze wereld nodig. Ze zijn onlosmakelijk met je verbonden en als je die inspiratie kan verbeelden en voelen, kun jij jouw hemel op aarde creëren. Een speciale plek in mijn hart hebben de kindjes die de ouders niet in hun armen hebben kunnen houden, omdat ze een miskraam of abortus hadden. En mijn ouders, mijn gids en beschermengel zijn regelmatig zeer dichtbij en staan klaar voor advies. 

 

Hoe ik werk

Het werk dat ik doe, doe ik zowel betrokken als professioneel. Ik vind het belangrijk dat iedereen die bij me komt op haar gemak is en zichzelf kan zijn. Ook jij. Het maakt niet uit welke emoties er zijn of welk verleden je met je meedraagt.

Ik wil je graag begeleiden in het aandacht hebben voor wat zich in het moment aandient en daar acceptatie voor vinden. Alles wat er is mag er allemaal zijn. Jij bent altijd al goed geweest zoals je bent. Ook als je moeilijke dingen in het leven geparkeerd hebt. Kijk je alsnog in de spiegel dan zul je plezier en genieten op je weg vinden. Tijdens de sessies werk ik van hart tot hart, vanuit mijn intuïtie, terwijl ik ook verschillende werkvormen gebruik.

Als jij graag de stap wilt zetten op de weg naar meer houden van jezelf, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Meer over mij

Ken je mij al langer dan weet je dat ik al jaren werk als zelfstandig coach, eerst alleen als natuurvoedingskundige en later ook als intuïtief (wandel)coach. De natuur is mijn grote inspiratiebron, net als het intuïtief schrijven. In mijn vrije tijd houd ik van schilderen, yoga, werken in mijn eetbare siertuin en leuke dingen doen met mijn gezin en vriendinnen.

De geboorte van mijn boek ‘Groen leven doet je goed’ in 2016 is een mijlpaal geweest, zowel professioneel als persoonlijk gezien. Na jaren van ziek zijn (ziekte van Addison Bierner, B12 tekort) en intensief oefenen in leven met aandacht, lag mijn boek echt in de winkel. Sindsdien is meditatie onlosmakelijk met mijn leven verbonden en geloof ik dat je na het oplossen van diepe belemmerende overtuigingen over jezelf weer voluit kunt leven. Ik ben nu bezig met mijn 2e boek, ‘de schoonheid van dementie’, over het dementieproces van mijn moeder en hoe ik nog meer heb geleerd te kijken met mijn hart.

 

 

Verder terug

Verder terug in het verleden heb ik mijn propedeuse psychologie gehaald en ben ik afgestudeerd als communicatiewetenschapper. Daarna heb ik voornamelijk als adviseur gewerkt, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. Mooie herinneringen heb ik aan de tijd dat ik tijdens en vlak na mijn studie in Ecuador en Costa Rica heb gewoond en gewerkt.

Helemaal teruggaand naar mijn eigen geboorte kan ik vertellen dat ik een alleen geboren drieling ben. In het prille begin van de zwangerschap was ik samen met mijn broertje en zusje in de buik van mijn moeder. Verder heeft mijn intuïtie mij op het spoor gezet van de naam die ik had moeten krijgen en nu ook draag, Anna Maria. En weet ik sinds een paar jaar dat ik kort na mijn geboorte verwisseld ben geweest. Gelukkig ben ik goed terug gewisseld. Ook deze gebeurtenissen maken dat ik een missie heb om dit werk te doen.

Liefs,

handtekening Anna Maria

TOP